Марки
Copyright © 2020. All Rights Reserved

ГОРЕЩАТА ИСТОРИЯ НА СТУДЕНО ПРЕСОВАНИТЕ МАСЛА

15 февруари 2019
ГОРЕЩАТА ИСТОРИЯ НА СТУДЕНО ПРЕСОВАНИТЕ МАСЛА

При студеното пресоване на маслата се запазват техните естествени цветове и аромати,както и всички важни хранителни вещества,антиоксиданти,здравословни мастни киселини и витамини,като A,B,C и E.

       ЗАЩО МАКАДАМИЯ?

Маслото от ядка макадамия съдържа малко под 20 процента палмитолеинова киселина-ненаситена мастна киселина,която прави макадамията изключително нежна към кожата.Маслото от макадамия има регенериращ,заздравяващ ефект и съдържа естествена защита от слънцето.

       ЛЮБОПИТНО:

Ядката макадамия е позната като царица на ядките,защото отнема между 7 и 10 години докато е готова за обиране.

       ЗАЩО АВОКАДО?

Авокадото съдържа протеини и витамини A,B,C,D и E,които придават здравословен вид на косата и кожата и стимулират образуването на колаген.Биотинът в авокадото се счита за витамин на красотата и спомага производството на кератин.Тези свойства правят авокадото идеална съставка за освежаване на кожата.

       ЛЮБОПИТНО:

Авокадото съществува от близо 65 милиона години и дори мамутите са обичали да си похапват авокадо.

       ЗАЩО БАДЕМ?

Бадемите са богати на ненаситени мастни киселини,фолиева киселина,витамини В и Е.Антиокисляващите свойства на бадемите спомагат предпазването на кожата и нейния здрав,сияещ вид.

       ЛЮБОПИТНО:

Бадемите са се считали за деликатес в Древен Египет и дори са били открити в гробницата на Тутанкамон.

       ЗАЩО КОКОС?

Кокосовите ядки съдържат важни мастни киселини,витамини В,С, и Е,елементикато цинк и желязо,както и минерали като калций и магнезий.Кокосовото масло има омекотяващ ефект върху кожата и осигурява интензивна хидратация.

       ЛЮБОПИТНО:

Кокосите могат да бъдат пренасяни в морето на дълги разстояния и да пуснат корени,когато бъдат изхвърлени на брега - но само,когато е достатъчно топло.

 

  

 

ГРИЖА ЗА КОСАТА

Кои са основните типове продукти, свързани с грижа за косата? Правилната грижа за косата е тази, която се извършва ежедневно. Без редовни грижи, внимание и отговорност, няма как косата ви да запази своя блясък и здравословен вид. Неизменна част от редовната грижа за косата са козметичните продукти, които използвате. Най-важните сред тях са шампоани, балсами, маски, продукти за термозащита и т.н. В следващите редове ще разберете малко повече за всеки един от споменатите типове продукти, както и за тяхната роля и значение във връзка с ефективната грижа за косата:

прочети още
ЛЕГЕНДА ЗА АРГАНА

Аргановото масло, наричано „Течното злато на Мароко“, се добива от непознатото у нас арганово дърво, което расте само на две места по целия свят – Мароко и Мексико. В Мексико плодовете му не се използват, докато в Мароко е широко разпространено. Дървото се смята за неофициален тотем, който символизира независимия и мистериозен дух на страната.

прочети още
ДА ЖИВЕЕШ В ГРАДА

Жените в своите 30 години: -СИЛНИ -УВЕРЕНИ -ТЪРСЕЩИ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БАЛАНС -ХАРЕСВАТ ГРАДСКАТА СРЕДА: търсят начин да постигнат баланс в кариерата и личния живот след работа. Те обикалят фитнес залите, магазините, обичат да изпробват нови неща, срещат се с приятели, флиртуват... За тях градът е център на енергия и живот. Всичко в ежедневието изисква енергия. Въпреки, че градът ни дава много, този начин на живот не се отразява добре на кожата ни: прах, замърсяване, недоспиване, стрес, стареене. Но тъй като те обичат градския ритъм, непрекъснато търсят начин да възвърнат енергията на кожата си.

прочети още