ГОРЕЩАТА ИСТОРИЯ НА СТУДЕНО ПРЕСОВАНИТЕ МАСЛА

ГОРЕЩАТА ИСТОРИЯ НА СТУДЕНО ПРЕСОВАНИТЕ МАСЛА

15 февруари 2019
  • Сподели:

При студеното пресоване на маслата се запазват техните естествени цветове и аромати,както и всички важни хранителни вещества,антиоксиданти,здравословни мастни киселини и витамини,като A,B,C и E.

       ЗАЩО МАКАДАМИЯ?

Маслото от ядка макадамия съдържа малко под 20 процента палмитолеинова киселина-ненаситена мастна киселина,която прави макадамията изключително нежна към кожата.Маслото от макадамия има регенериращ,заздравяващ ефект и съдържа естествена защита от слънцето.

       ЛЮБОПИТНО:

Ядката макадамия е позната като царица на ядките,защото отнема между 7 и 10 години докато е готова за обиране.

       ЗАЩО АВОКАДО?

Авокадото съдържа протеини и витамини A,B,C,D и E,които придават здравословен вид на косата и кожата и стимулират образуването на колаген.Биотинът в авокадото се счита за витамин на красотата и спомага производството на кератин.Тези свойства правят авокадото идеална съставка за освежаване на кожата.

       ЛЮБОПИТНО:

Авокадото съществува от близо 65 милиона години и дори мамутите са обичали да си похапват авокадо.

       ЗАЩО БАДЕМ?

Бадемите са богати на ненаситени мастни киселини,фолиева киселина,витамини В и Е.Антиокисляващите свойства на бадемите спомагат предпазването на кожата и нейния здрав,сияещ вид.

       ЛЮБОПИТНО:

Бадемите са се считали за деликатес в Древен Египет и дори са били открити в гробницата на Тутанкамон.

       ЗАЩО КОКОС?

Кокосовите ядки съдържат важни мастни киселини,витамини В,С, и Е,елементикато цинк и желязо,както и минерали като калций и магнезий.Кокосовото масло има омекотяващ ефект върху кожата и осигурява интензивна хидратация.

       ЛЮБОПИТНО:

Кокосите могат да бъдат пренасяни в морето на дълги разстояния и да пуснат корени,когато бъдат изхвърлени на брега - но само,когато е достатъчно топло.