0
Вход и Регистрация
Всички продукти предлагани в онлайн магазина са с гаранция за качество и произход!

Аргановото масло - Тайната на течното злато за женската красота

18/05/2023
kmax
Аргановото масло - Тайната на течното злато за женската красота

Аргановото масло е известно като "Течното злато на Мароко" и се получава от рядко арганово дърво, което расте само в две части на света - Мароко и Мексико. В Мексико плодовете му не се използват, докато в Мароко този ценен продукт е широко разпространен. Поверено с мистериозен дух, дървото арган е неофициален тотем, символизиращ независимостта на страната.

Една стара африканска легенда разказва за появата на първото арганово дърво. Според нея, в тежки времена на болести и войни, един мъж търсел корена на злото и пътя към спасение, прекарвайки дни и нощи в молитви. Но злините не спирали и народът страдал. Но тогава една жена с чиста душа се присъединила към неговите молитви. Природата им дарила аргановото дърво, което се оказало божествено - животодавно и благотворно. Хората научили да използват твърдата дървесина за построяване на къщи и инструменти, хранили добитъка си с листата и плодовете му, а от ядката извличали масло, предпазващо ги от болести и запазващо красотата на жените и силата на мъжете. Тази легенда твърди, че първото арганово дърво все още стои величествено. Оттогава насам мароканците почитат това дърво като свещено, като съществен елемент в тяхния живот.

Процесът на добиване на аргановото масло е изключително труден, но мароканците с упоритост продължават древната традиция. Причината е ясна - практиката е доказала удивителните качества на аргана, богат на съставки, благоприятстващи здравето и красотата на човека. То е подходящо за всеки тип кожа и всички възрасти, подхранва, хидратира и възстановява.

Аргановото масло се превърна в истинско чудо за женската красота и е ключова съставка в козметичната индустрия. Произхождащо от плодовете на мароканското арганово дърво, този уникален продукт е богат на незаменими хранителни вещества, които придават на кожата, косата и ноктите блясък и здравина. Познато като "течно злато", аргановото масло е наистина изключително със своите свойства и благоприятни въздействия върху женската красота.

Какво е аргановото масло?

Аргановото масло се добива от плодовете на аргановото дърво (Argania spinosa), което расте само в определени райони на Мароко. Това е единственото място в света, където се отглежда това ценно дърво и се добива това уникално масло. Процесът на добиване е трудоемък и изисква голяма грижа и внимание.

Ползи за кожата

Аргановото масло е изключително подходящо за грижа за кожата поради своите хидратиращи и подмладяващи свойства. Богато на витамини, антиоксиданти и мастни киселини, то хидратира и омекотява кожата, като я прави по-еластична и гладка. Аргановото масло също така има успокояващ ефект върху раздразнената кожа и помага за намаляване на възпаленията и защитаване от вредните въздействия на околната среда.

Косата и аргановото масло

За косата, аргановото масло е истинско съкровище. То допринася за възстановяване на увредената и суха коса, като я подхранва в дълбочина и възвръща нейната естествена мекота и блясък. Маслото съдържа витамин Е, който укрепва косъма и предпазва от счупване и разцепване. Освен това, аргановото масло помага за контролиране на косопада и стимулира растежа на косата, като я прави по-плътна и здрава.

За ноктите

Аргановото масло има положителен ефект и върху ноктите. Нежната кожа около ноктите се подхранва и омекотява, а ноктите стават по-силни и здрави. Редовното прилагане на арганово масло върху ноктите помага да се предпазят от ломене и разцепване, предоставяйки им естествен и здравословен вид.

Как да използваме аргановото масло?

Аргановото масло може да се използва самостоятелно или като съставка в различни козметични продукти. За кожата, може да го нанасяме директно върху чиста и суха кожа или да го добавяме в дневни и нощни кремове. За косата, аргановото масло се нанася от корените до върховете и се оставя да подейства за около 30 минути преди измиване. За ноктите, препоръчваме нежен масаж с няколко капки арганово масло около ноктите и кутикулата.

Заключение

Аргановото масло е наистина едно от природата ни подаръци за женската красота. Това уникално масло е пълно с полезни свойства и подходящо за грижа за кожата, косата и ноктите. Аргановото масло е подходящо за всички типове кожа и коса и може да бъде включено във вашата ежедневна рутина за грижа за себе си. Позволете на аргановото масло да ви дари със здравина, мекота и блясък, които се отразяват на вашата красота и самочувствие.

magnifier